• Úspešní žiaci na Olympiáde v anglickom jazyku

          • Dňa 17. januára 2024 sa na pôde ZŠ G. Bethlena v Nových Zámkoch  uskutočnil 34. ročník okresného kola Olympiády v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnilo 67 žiakov z celého okresu. Bol pre nás mimoriadne úspešný. Súťaž pozostávala z 2 častí. Písomnú časť tvorili úlohy zamerané na slovnú zásobu, gramatiku, čítanie s porozumením a počúvanie s porozumením.

            Po písomnej časti nasledovalo vyhodnotenie, pričom do ústnej časti postúpili len tí najlepší. V ústnej časti museli súťažiaci preukázať svoje schopnosti a kreativitu pri rozprávaní príbehu podľa obrázkov a v rolovej hre.

            Na olympiáde nás reprezentovali dvaja žiaci. V 1A kategórii (žiaci 5.-7. ročníka) Nicolas Morvay (7.A), ktorý zvíťazil  v školskom kole a svoje mimoriadne kvality potvrdil aj v okresnom kole, kde v náročnej konkurencii skončil na druhom mieste a stal sa veľmi úspešným riešiteľom okresného kola. V kategórii 1B (žiaci 8. a 9. ročníka) nás reprezentovala Saloma Ema Hajdu (9.B), ktorá bola taktiež úspešná riešiteľka. V súčte obidvoch kategórií potvrdila naša škola mimoriadnu úspešnosť a pripravenosť našich žiakov konkurovať tým najlepším v celom okrese. 

          • Úspešná strelecká súťaž

          • 14.12.2023. Palárikovo. S úprimnou radosťou vám oznamujeme, že sa našim žiakom podarilo vybojovať veľmi veľa dôležitých umiestnení na Majstrovstvách okresu NZ žiakov. 1.miesto Maximilián Kollár, starší žiaci 2.miesto Martin Hotár, starší žiaci 2. miesto Viktor Kaločay, mladší žiaci 1. miesto Alžbeta Kuciaková, staršie žiačky 2. miesto Veronika Tantošová, staršie žiačky 1. miesto družstvo starších žiakov - M. Kollár, Martin Hotár, A. Kuciaková 2. miesto družstvo starších žiakov - V. Tantošová, D. Noskaj, Marek Hotár 4. miesto Daniel Noskaj, starší žiaci 5. miesto Marek Hotár, starší žiaci 8. miesto Andrej Markusek, mladší žiaci. Na majstrovstvách okresu sa celkovo zúčastnilo 40 strelcov základných škôl ( Veľké Lovce, Lipová, Semerovo, Dubník a Palárikovo). Ďakujeme p. riaditeľke Ing. Kataríne Malíkovej, ktorá sa ujala funkcie riaditeľky pretekov, za podporu a pochvalné slová. Rodičom ďakujeme za sladkosti pre deti. Ďakujeme kadetom, ktorí opäť podali pomocnú ruku a prispeli tak k hladkému priebehu pretekov. Ďakujeme všetkým súťažiacim za disciplínu, férovosť a odhodlanie. Všetkým postupujúcim držíme palce na majstrovstvách kraja!